Posnetek webinarja Partners in dime: “Nam visoka inflacija in dragi energenti požirajo prihranke?” - Equinox

Posnetek webinarja Partners in dime: “Nam visoka inflacija in dragi energenti požirajo prihranke?”


Na webinarju, ki smo ga v družbi Equinox organizirali v sredo, 23.11.2022, smo skupaj z gosti poskušali odgovoriti na vprašanje, kako ustaviti visoko inflacijo, kakšne ukrepe imajo centralne banke sploh na voljo in kam s prihranki, ko nam inflacija le-te tako hitro požira. Kakšne alternative imajo varčevalci?


Matej Rigelnik, Jurij Šimac, prof. dr. Igor Masten (Foto: Bor Dolenc)

Dr. Igor Masten, profesor Ekonomske fakultete v Ljubljani je opisal, zakaj ljudje na svoji koži inflacijo občutimo bolj, kot jo prikazuje uradna statistika. Opozoril je tudi na veliko vlogo centralnih bank, ki lahko s svojimi ukrepi take razmere omilijo. Ali so centralne banke v teh primerih odigrale svojo vlogo?


prof. dr. Igor Masten (Foto: Bor Dolenc)

Izvršni direktor družbe Equinox Nepremičnine d.d., Matej Rigelnik, je poudaril, da zaradi visoke inflacije in posledičnega dvigovanja obrestnih mer, se zahtevane donosnosti dvigajo, kar draži zadolževanje in nove investicije, tudi v nepremičnine. Kot zelo dobro alternativo vlaganju neposredno v nepremičnine, Matej vidi v vlaganju v slovenske delnice, ki so hkrati tudi dober ščit pred inflacijo.


Matej Rigelnik (Foto: Bor Dolenc)

Na koncu sta sogovornika zaključila s skupno oceno, da višanje obrestnih mer, dražji krediti, padec cen stanovanj in padec števila transakcij s stanovanjskimi nepremičninami, so zgolj stvar normalizacije.Celoten posnetek webinarja Partners in dime je na voljo tako na YouTube-u, kot tudi na Spotify in ostalih podcast platformah.


Ostale novice

Equinox je prejel nagrado za najboljšo delnico leta 2022 v standardni kotaciji

Danes, 30.11.2022 je družba Equinox s strani ljubljanske borze prejela nagrado za najboljšo delnico leta 2022 v standardni kotaciji. V tej kategoriji smo bili najboljši v treh od štirih ocenjevanih kriterijev, in sicer najboljši v porastu tečaja, najboljši v višini prometa in najboljši v številu trgovalnih dni. Ponosni in veseli smo za prejeto nagrado, ki […]

PREBERITE VEČ

Nam po visoki inflaciji grozi še recesija?

V letošnjem letu je tako Slovenijo kot tudi širše zajela visoka inflacija. Centralne banke so se odzvale z agresivnim dviganjem obrestnih mer. Ali so bili dvigi preveč agresivni? Ali bo to škodovalo gospodarski rasti in povzročilo recesijo? Na ta in podobna vprašanja bomo odgovorili skupaj z gosti na našem prihajajočem Webinarju, ki bo v sredo, […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninske družbe EQUINOX

Vnesi e-naslov za prijavo

" />