Mediji o dobrih poslovnih rezultatih nepremičninske družbe Equinox - Equinox

Mediji o dobrih poslovnih rezultatih nepremičninske družbe EquinoxV nepremičninski družbi Equinox nepremičnine d.d. smo v prvem polletju letošnjega leta (H1 2022) realizirali vse cilje, ki smo si jih zastavili za to obdobje. Uspešno smo uvrstili delnico družbe na ljubljansko borzo, ter jo tako ponudili širšemu krogu vlagateljev. Oddali smo vse hotelske nepremičnine v dolgoročne najeme tujim strateškim partnerjem in s tem zaključili organizacijsko, finančno in poslovno prestrukturiranje družbe.

Dolgoročna oddaja hotelov v najem pomeni bistveno bolj stabilno poslovanje in manjše tveganje tako za družbo kot tudi za delničarje. Družba je vstopila tudi v tri projekte, s katerimi širi nabor ostalih tipov nepremičnin v svojem portfelju – vstop na stanovanjski trg. Vse navedeno je vodilo k dobrim poslovnim rezultatom, ki jih je družba predstavila v četrtek, 28.7.2022.Več medijev je dobre poslovne rezultate družbe Equinox Nepremičnine d.d. tudi objavilo.  

Na spletnem portalu RTV Slovenija, so rezultate poslovanja povzeli v članku.

Družba, ki je nastala z oddelitvijo nepremičnin iz družbe Union Hoteli oz. zdaj Union Hotels Collection, večino prihodkov ustvari z najemninami. Kot je danes v predstavitvi rezultatov dejal izvršni direktor Equinoxa Matej Rigelnik, so z dolgoročnimi pogodbami o oddaji manj podvrženi nihanjem in s tem manj tveganjem.”

“Za letos je načrtovan FFO na delnico 2,65 evra, ki bo po Krivčevih besedah dosežen in zelo verjetno tudi presežen. Dolgoročna najemna pogodba bo imela namreč tudi že kratkoročen vpliv. Rigelnik je dodal, da bi lahko skupščino, na kateri bi odločali o delitvi dividend za letos, sklicali že za januar 2023.”

Preberite si celoten članek RTV SlovenijaNovinarji iz časnika Delo so poslovne rezultate nepremičninske družbe Equinox in njeno delovanje v obdobju H1 2022 opisali v članku z naslovom: “Oddaja hotelov v Ljubljani je okrepila poslovne rezultate družbe Equinox”

Equinox je v prvem polletju vstopil v tri projekte, s katerimi pravijo, da širijo nabor drugih tipov nepremičnin. Tako so, denimo, vstopili v projekt gradnje stanovanj v Kočevju, s tem ko so oddali hotelske nepremičnine, pa naj bi organizacijsko, korporativno in finančno prestrukturirali celotni poslovni model družbe. Rigelnik glede slednjega poudarja, da se lahko primerja s poslovnim modelom družb v tujini, »torej kjer je nepremičninska dejavnost striktno ločena od operativne dejavnosti, nepremičninske družbe pa se tako ukvarjajo izključno z nepremičninsko dejavnostjo, in ne z operativnim vodenjem posla«.

Na prvi nepremičninski družbi, ki kotira na slovenski borzi, glede novega poslovnega modela med drugim pravijo, da so si zdaj zagotovili večjo stabilnost in znižali tveganje za delničarje. S podpisom dolgoročnih najemnih pogodb naj bi znižali predvsem volatilnost in stabilizirali poslovanje. »Bili smo podvrženi vsem vrstam tveganja, povezanih s tržnim tveganjem in s tem, kaj se dogaja na trgu hotelskih nočitev. Ta nihajnost je bila precej velika, to se je poznalo tudi v obdobju covida, z dolgoročnimi najemnimi pogodbami pa smo ta poslovni model stabilizirali,« razlaga partner in direktor Equinoxa.

Preberite si celoten članek časnika DeloFinance so največ pozornosti usmerile na enega izmed treh večjih projektov družbe Equinox v obdobju H1 2022, prenovo in spremembo poslovnih prostorov Delove stolpnice v stanovanja, v članku “Rigelnik namerava del pisarn v Delovi stolpnici spremeniti v stanovanja”.

Delova stolpnica je bila od leta 1982, ko se je vanjo vselilo uredništvo časnika Delo, jedro slovenskega tiska in grafike. Kot je povedal Rigelnik, ima danes, po 30 letih, objekt obvladujočega lastnika – družba Equinox je 70-odstotni lastnik stavbe. Pravi, da dolgoročno za Delovo stolpnico načrtujejo spremembo v poslovno-stanovanjski objekt, kjer bodo del poslopja namenili pisarnam, del pa garsonjeram.

Ob tem je Rigelnik dodal, da bo prvi del obnove stal približno milijon evrov, prenovili bodo tri nadstropja, uredili javni del in energetsko optimizirali celotno stavbo. Gradbenega dovoljenja sicer še nimajo. »Zakonodaja je glede spremembe namembnosti zapletena, v kratkem bomo naredili in obnovili celoten koncept, v ozadju pa pripravljali vse, kar je potrebno, da se razmere na tem področju uredijo,« je komentiral Rigelnik, ki ob tem poudarja, da prodaje nepremičninskih objektov v Delovi stolpnici ne načrtujejo, garsonjere bodo na voljo le v dolgoročni najem.

Kot so zapisali na spletni strani, so dela že začeli: »Trenutno pripravljamo prostore za novega najemnika, ki se nam bo pridružil v začetku prihodnjega leta. Po objavi novega koncepta in ideje pa nas je že kontaktiralo veliko potencialnih najemnikov, ki želijo biti del te zgodbe.«

Preberite si celoten članek na portalu Finance

Ostale novice

Equinox je prejel nagrado za najboljšo delnico leta 2022 v standardni kotaciji

Danes, 30.11.2022 je družba Equinox s strani ljubljanske borze prejela nagrado za najboljšo delnico leta 2022 v standardni kotaciji. V tej kategoriji smo bili najboljši v treh od štirih ocenjevanih kriterijev, in sicer najboljši v porastu tečaja, najboljši v višini prometa in najboljši v številu trgovalnih dni. Ponosni in veseli smo za prejeto nagrado, ki […]

PREBERITE VEČ

Posnetek webinarja Partners in dime: “Nam visoka inflacija in dragi energenti požirajo prihranke?”

Na webinarju, ki smo ga v družbi Equinox organizirali v sredo, 23.11.2022, smo skupaj z gosti poskušali odgovoriti na vprašanje, kako ustaviti visoko inflacijo, kakšne ukrepe imajo centralne banke sploh na voljo in kam s prihranki, ko nam inflacija le-te tako hitro požira. Kakšne alternative imajo varčevalci? Dr. Igor Masten, profesor Ekonomske fakultete v Ljubljani […]

PREBERITE VEČ

Nam po visoki inflaciji grozi še recesija?

V letošnjem letu je tako Slovenijo kot tudi širše zajela visoka inflacija. Centralne banke so se odzvale z agresivnim dviganjem obrestnih mer. Ali so bili dvigi preveč agresivni? Ali bo to škodovalo gospodarski rasti in povzročilo recesijo? Na ta in podobna vprašanja bomo odgovorili skupaj z gosti na našem prihajajočem Webinarju, ki bo v sredo, […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninske družbe EQUINOX

Vnesi e-naslov za prijavo

" />