V družbi Equinox pričakujemo boljše rezultate - Equinox

V družbi Equinox pričakujemo boljše rezultate


V Equinoxu po oddaji hotelov pričakujemo, da bi lahko presegli letošnje načrte. Večji del portfelja nepremičnin družbe, približno 80 odstotkov, predstavljajo hotelske nepremičnine, ki so v trenutnih časih visoke inflacije bistveno bolj prilagodljive razmeram, kar se odraža tudi v rezultatih družbe. Podrobneje so to opisali v časniku finance:

“Četrtletna poročila o poslovanju objavlja tudi novinka na ljubljanski borzi, družba Equinox nepremičnine. Prvo letošnje polletje je zaznamovala prelomnica v poslovanju, saj so španski skupini Grupo Hotusa v 20-letni najem za približno 110 milijonov evrov oddali glavni del portfelja in sicer hotele Lev, Union in uHotel. V juliju so podpisali tudi pogodbo za 20-letno oddajo hotelov The Fuzzy Log in in Hotel Central skupini Mogotel Hotel Group (ocenjena vrednost posla znaša 12 milijonov evrov).

V šestih mesecih so ustvarili 3,23 milijona evrov prihodkov od prodaje in 933 evrov čistega dobička (ta je v enakem lanskem obdobju znašal 309 tisoč evrov). V svetu oddajanja podrobno spremljani kazalnik FFO (čisti poslovni izid povečan za amortizacijo in prilagojen za enkratne dogodke), ki bo osnova za delitev dividend, je znašal 2,38 milijona evrov. To je več kot zadnjih dveh četrtletjih minulega leta, ko je znašal 1,99 milijona evrov.

Družba dividend letos ne sme izplačati, saj je tudi pravni naslednik družbe Union Hoteli , ki je prejela državno pomoč v času epidemije covida-19. Kot je po poročanju STA povedal predsednik upravnega odbora Peter Krivc , je strateški cilj, da bo družba za dividende namenila okoli 50 odstotkov FFO posameznega leta. Za letos je načrtovan FFO na delnico 2,65 evra, ki ga bodo po julijski razlagi Krivca letos dosegli, oziroma “zelo verjetno tudi presegli”. Dolgoročna najemna pogodba bo imela namreč tudi že kratkoročen vpliv, pojasni.

Izvršni direktor Equinoxa Matej Rigelnik je na julijski predstavitvi rezultatov pojasnil, da bi lahko skupščino, na kateri bi odločali o delitvi dividend za letos, sklicali že za januar 2023.”

Vir: Finance

Ostale novice

Slovenski finančni sistem je stabilen, a obstajajo tveganja

V zadnji anketi na naših socialnih omrežjih ste največ glasov namenili temi “Inflacija in obrestne mere” ter “Nepremičninski trg”. Obe temi je Banka Slovenije predstavila v svojem, včeraj objavljenem poročilu o finančni stabilnosti v Sloveniji. Podrobneje bomo temi predstavili tudi na oktobrskem webinarju. Banka Slovenije je včeraj, 4.10.2022, izdala Makrobonitento poročilo o stabilnosti finančnega sistema […]

PREBERITE VEČ

Prepoznavnost blagovne znamke Equinox se povečuje

Družba Equinox je v letošnjem letu naredila pomembne premike pri svojem poslovanju, med drugim uvrstitev delnic na borzi in uspešna oddaja vseh hotelov v dolgoročni najem tujim strateškim partnerjem. S tem se tudi sama prepoznavnost blagovne znamke Equinox povečuje in utrjuje na slovenskem trgu. Equinox je v letošnjem letu postal eden izmed najpomembnejših igralcev na […]

PREBERITE VEČ

Predstavitev družbe Equinox na konferenci poslovnih finančnikov Slovenije

V četrtek in petek, 15. in 16. Septembra, je v Portorožu potekala tradicionalna konferenca Združenja poslovnih finančnikov Slovenije. Udeležila sta se jo tudi naša Peter Krivc in Primož Jagarinec. Poleg ostalih tem, ki letos opredeljujejo dinamično gospodarsko okolje (energetska kriza, trajnostni razvoj), smo na konferenci predstavili tudi družbo Equinox, kot prvo nepremičninsko družbo, ki kotira […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninske družbe EQUINOX

Vnesi e-naslov za prijavo

" />