V družbi Equinox pričakujemo boljše rezultate - Equinox

V družbi Equinox pričakujemo boljše rezultate


V Equinoxu po oddaji hotelov pričakujemo, da bi lahko presegli letošnje načrte. Večji del portfelja nepremičnin družbe, približno 80 odstotkov, predstavljajo hotelske nepremičnine, ki so v trenutnih časih visoke inflacije bistveno bolj prilagodljive razmeram, kar se odraža tudi v rezultatih družbe. Podrobneje so to opisali v časniku finance:

“Četrtletna poročila o poslovanju objavlja tudi novinka na ljubljanski borzi, družba Equinox nepremičnine. Prvo letošnje polletje je zaznamovala prelomnica v poslovanju, saj so španski skupini Grupo Hotusa v 20-letni najem za približno 110 milijonov evrov oddali glavni del portfelja in sicer hotele Lev, Union in uHotel. V juliju so podpisali tudi pogodbo za 20-letno oddajo hotelov The Fuzzy Log in in Hotel Central skupini Mogotel Hotel Group (ocenjena vrednost posla znaša 12 milijonov evrov).

V šestih mesecih so ustvarili 3,23 milijona evrov prihodkov od prodaje in 933 evrov čistega dobička (ta je v enakem lanskem obdobju znašal 309 tisoč evrov). V svetu oddajanja podrobno spremljani kazalnik FFO (čisti poslovni izid povečan za amortizacijo in prilagojen za enkratne dogodke), ki bo osnova za delitev dividend, je znašal 2,38 milijona evrov. To je več kot zadnjih dveh četrtletjih minulega leta, ko je znašal 1,99 milijona evrov.

Družba dividend letos ne sme izplačati, saj je tudi pravni naslednik družbe Union Hoteli , ki je prejela državno pomoč v času epidemije covida-19. Kot je po poročanju STA povedal predsednik upravnega odbora Peter Krivc , je strateški cilj, da bo družba za dividende namenila okoli 50 odstotkov FFO posameznega leta. Za letos je načrtovan FFO na delnico 2,65 evra, ki ga bodo po julijski razlagi Krivca letos dosegli, oziroma “zelo verjetno tudi presegli”. Dolgoročna najemna pogodba bo imela namreč tudi že kratkoročen vpliv, pojasni.

Izvršni direktor Equinoxa Matej Rigelnik je na julijski predstavitvi rezultatov pojasnil, da bi lahko skupščino, na kateri bi odločali o delitvi dividend za letos, sklicali že za januar 2023.”

Vir: Finance

Ostale novice

Equinox je prejel nagrado za najboljšo delnico leta 2022 v standardni kotaciji

Danes, 30.11.2022 je družba Equinox s strani ljubljanske borze prejela nagrado za najboljšo delnico leta 2022 v standardni kotaciji. V tej kategoriji smo bili najboljši v treh od štirih ocenjevanih kriterijev, in sicer najboljši v porastu tečaja, najboljši v višini prometa in najboljši v številu trgovalnih dni. Ponosni in veseli smo za prejeto nagrado, ki […]

PREBERITE VEČ

Posnetek webinarja Partners in dime: “Nam visoka inflacija in dragi energenti požirajo prihranke?”

Na webinarju, ki smo ga v družbi Equinox organizirali v sredo, 23.11.2022, smo skupaj z gosti poskušali odgovoriti na vprašanje, kako ustaviti visoko inflacijo, kakšne ukrepe imajo centralne banke sploh na voljo in kam s prihranki, ko nam inflacija le-te tako hitro požira. Kakšne alternative imajo varčevalci? Dr. Igor Masten, profesor Ekonomske fakultete v Ljubljani […]

PREBERITE VEČ

Nam po visoki inflaciji grozi še recesija?

V letošnjem letu je tako Slovenijo kot tudi širše zajela visoka inflacija. Centralne banke so se odzvale z agresivnim dviganjem obrestnih mer. Ali so bili dvigi preveč agresivni? Ali bo to škodovalo gospodarski rasti in povzročilo recesijo? Na ta in podobna vprašanja bomo odgovorili skupaj z gosti na našem prihajajočem Webinarju, ki bo v sredo, […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninske družbe EQUINOX

Vnesi e-naslov za prijavo

" />