V družbi Equinox pričakujemo boljše rezultate - Equinox

V družbi Equinox pričakujemo boljše rezultate


V Equinoxu po oddaji hotelov pričakujemo, da bi lahko presegli letošnje načrte. Večji del portfelja nepremičnin družbe, približno 80 odstotkov, predstavljajo hotelske nepremičnine, ki so v trenutnih časih visoke inflacije bistveno bolj prilagodljive razmeram, kar se odraža tudi v rezultatih družbe. Podrobneje so to opisali v časniku finance:

“Četrtletna poročila o poslovanju objavlja tudi novinka na ljubljanski borzi, družba Equinox nepremičnine. Prvo letošnje polletje je zaznamovala prelomnica v poslovanju, saj so španski skupini Grupo Hotusa v 20-letni najem za približno 110 milijonov evrov oddali glavni del portfelja in sicer hotele Lev, Union in uHotel. V juliju so podpisali tudi pogodbo za 20-letno oddajo hotelov The Fuzzy Log in in Hotel Central skupini Mogotel Hotel Group (ocenjena vrednost posla znaša 12 milijonov evrov).

V šestih mesecih so ustvarili 3,23 milijona evrov prihodkov od prodaje in 933 evrov čistega dobička (ta je v enakem lanskem obdobju znašal 309 tisoč evrov). V svetu oddajanja podrobno spremljani kazalnik FFO (čisti poslovni izid povečan za amortizacijo in prilagojen za enkratne dogodke), ki bo osnova za delitev dividend, je znašal 2,38 milijona evrov. To je več kot zadnjih dveh četrtletjih minulega leta, ko je znašal 1,99 milijona evrov.

Družba dividend letos ne sme izplačati, saj je tudi pravni naslednik družbe Union Hoteli , ki je prejela državno pomoč v času epidemije covida-19. Kot je po poročanju STA povedal predsednik upravnega odbora Peter Krivc , je strateški cilj, da bo družba za dividende namenila okoli 50 odstotkov FFO posameznega leta. Za letos je načrtovan FFO na delnico 2,65 evra, ki ga bodo po julijski razlagi Krivca letos dosegli, oziroma “zelo verjetno tudi presegli”. Dolgoročna najemna pogodba bo imela namreč tudi že kratkoročen vpliv, pojasni.

Izvršni direktor Equinoxa Matej Rigelnik je na julijski predstavitvi rezultatov pojasnil, da bi lahko skupščino, na kateri bi odločali o delitvi dividend za letos, sklicali že za januar 2023.”

Vir: Finance

Ostale novice

Oglejte si posnetek predstavitev kvartalnih rezultatov poslovanja družbe Equinox Nepremičnine d.d. za obdobje Q1 2024

Vse, ki se nam v prenosu v živo niste uspeli pridružiti, vabimo k ogledu posnetka predstavitve Q1 2024 poslovnih rezultatov družbe Equinox Nepremičnine d.d.. Izvršni direktor Matej Rigelnik in predsednik upravnega odbora Peter Krivc sta predstavila ključne poslovne dogodke ter rezultate poslovanja družbe za obdobje januar – marec 2024. Več o prihodnjih najemninah, pričakovanih dividendah, dejavnikih rasti v bodoče, itd. […]

PREBERITE VEČ

Posnetek predstavitve revidiranih rezultatov poslovanja družbe Equinox Nepremičnine d.d. za leto 2023

Vse, ki se nam v prenosu v živo niste uspeli pridružiti, vabimo k ogledu predstavitve revidiranih poslovnih rezultatov družbe Equinox Nepremičnine d.d. za leto 2023. Izvršni direktor Matej Rigelnik in predsednik upravnega odbora Peter Krivc sta predstavila ključne poslovne dogodke, rezultate poslovanja ter dosežke družbe v preteklem letu. Vabljeni k ogledu. […]

PREBERITE VEČ

Oglejte si posnetek predstavitev kvartalnih rezultatov poslovanja družbe Equinox Nepremičnine d.d. za obdobje Q3 2023

Vse, ki se nam v prenosu v živo niste uspeli pridružiti, vabimo k ogledu predstavitve Q3 2023 poslovnih rezultatov družbe Equinox Nepremičnine d.d.. Predsednik upravnega odbora Peter Krivc in Primož Jagarinec, partner v Equinox Partners d.o.o., sta predstavila letošnje devetmesečne rezultate poslovanja družbe, ključne poslovne dogodke ter dosežke družbe v omenjenem obdobju. Družba je objavila […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninske družbe EQUINOX

Vnesi e-naslov za prijavo

" />