V družbi Equinox pričakujemo boljše rezultate - Equinox

V družbi Equinox pričakujemo boljše rezultate


V Equinoxu po oddaji hotelov pričakujemo, da bi lahko presegli letošnje načrte. Večji del portfelja nepremičnin družbe, približno 80 odstotkov, predstavljajo hotelske nepremičnine, ki so v trenutnih časih visoke inflacije bistveno bolj prilagodljive razmeram, kar se odraža tudi v rezultatih družbe. Podrobneje so to opisali v časniku finance:

“Četrtletna poročila o poslovanju objavlja tudi novinka na ljubljanski borzi, družba Equinox nepremičnine. Prvo letošnje polletje je zaznamovala prelomnica v poslovanju, saj so španski skupini Grupo Hotusa v 20-letni najem za približno 110 milijonov evrov oddali glavni del portfelja in sicer hotele Lev, Union in uHotel. V juliju so podpisali tudi pogodbo za 20-letno oddajo hotelov The Fuzzy Log in in Hotel Central skupini Mogotel Hotel Group (ocenjena vrednost posla znaša 12 milijonov evrov).

V šestih mesecih so ustvarili 3,23 milijona evrov prihodkov od prodaje in 933 evrov čistega dobička (ta je v enakem lanskem obdobju znašal 309 tisoč evrov). V svetu oddajanja podrobno spremljani kazalnik FFO (čisti poslovni izid povečan za amortizacijo in prilagojen za enkratne dogodke), ki bo osnova za delitev dividend, je znašal 2,38 milijona evrov. To je več kot zadnjih dveh četrtletjih minulega leta, ko je znašal 1,99 milijona evrov.

Družba dividend letos ne sme izplačati, saj je tudi pravni naslednik družbe Union Hoteli , ki je prejela državno pomoč v času epidemije covida-19. Kot je po poročanju STA povedal predsednik upravnega odbora Peter Krivc , je strateški cilj, da bo družba za dividende namenila okoli 50 odstotkov FFO posameznega leta. Za letos je načrtovan FFO na delnico 2,65 evra, ki ga bodo po julijski razlagi Krivca letos dosegli, oziroma “zelo verjetno tudi presegli”. Dolgoročna najemna pogodba bo imela namreč tudi že kratkoročen vpliv, pojasni.

Izvršni direktor Equinoxa Matej Rigelnik je na julijski predstavitvi rezultatov pojasnil, da bi lahko skupščino, na kateri bi odločali o delitvi dividend za letos, sklicali že za januar 2023.”

Vir: Finance

Ostale novice

Zakaj je naložba v nepremičninsko družbo lahko alternativa naložbi v fizične nepremičnine?

Izvršni direktor za finance, Peter Krivc, je v nedavnem intervjuju za časnik Finance uvodoma pojasnil, zakaj je investiranje v nepremičninske družbe dobra alternativa investiranju v fizične nepremičnine. V nadaljevanju je spregovoril o stanju na nepremičninskem trgu in pokomentiral v kakšni kondiciji je družba Equinox ter o planih za naprej. Za vse, ki bi radi prebrali […]

PREBERITE VEČ

Oglejte si posnetek predstavitev polletnih rezultatov poslovanja družbe Equinox Nepremičnine d.d. za obdobje H1 2023

Vse, ki se nam na prenosu v živo niste uspeli pridužiti, vabimo k ogledu posnetka celotnega webinarja, kjer sta izvršni direktor Matej Rigelnik in predsednik upravnega odbora Peter Krivc predstavila polletne rezultate poslovanje in ključne poslovne dogodke družbe Equinox Nepremičnine d.d. za obdobje H1 2023. Na predstavitvi se nam je pridružil tudi pooblaščeni ocenjevalec nepremičnin Jure […]

PREBERITE VEČ

WEBINAR – Predstavitev polletnih rezultatov poslovanja za obdobje H1 2023

Vabimo vas na webinar, kjer bosta izvršni direktor Matej Rigelnik predsednik upravnega odbora Peter Krivc predstavila polletne rezultate poslovanja družbe Equinox Nepremičnine d.d. Webinar bo dne 28.7. 2023 ob 10:00 Na webinarju boste izvedeli več o naslednjih temah: · Rezultati poslovanja družbe v prvi polovici letošnjega leta, ·Najpomembnejši poslovni dogodki družbe v tekočem letu, · Novi ocenjeni vrednosti […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninske družbe EQUINOX

Vnesi e-naslov za prijavo

" />