Cene Ljubljanskih stanovanj so med višjimi v Evropi - Equinox

Cene Ljubljanskih stanovanj so med višjimi v EvropiNa našem naslednjem webinarju, ki bo v torek, 6.9.2022 ob 11.00, bomo predstavili trenutno zelo aktualno temo, za katero verjamemo, da zanima širok krog ljudi, in sicer stanovanjski trg v Sloveniji. Pohitite s prijavami, na voljo je le še 50 prostih mest.Pregovorno smo Slovenci zelo navezani na nepremičnine, imamo jih v krvi, želimo jih imeti. Nakup lastne nepremičnine je v veliki večini primerov življenjski projekt in zahteva življenjske prihranke. Kljub visokim cenam stanovanjskih nepremičnin, je pomanjkanje stanovanj še vedno veliko in praktično večino stanovanj, ki se zgradijo, se proda, preden so zgrajena. 

Poleg tega se obrestne mere na bankah višajo, ukinjajo se stanovanjski krediti s fiksno obrestno mero, kar nakazuje na to, da bodo obrestne mere v prihodnosti najverjetneje še naraščale. Kaj to pomeni za kreditno sposobnost potencialnih kupcev in kaj za investitorje v stanovanja? Se bo povpraševanje zmanjšalo? 

Cene rabljenih stanovanj so v Ljubljani poskočile tudi do 4.000 EUR/m2 in več, kar pomeni, da so cene stanovanj v Ljubljani, relativno med višjimi v Evropi. Kako je pa z najemninami stanovanj v Ljubljani in Sloveniji? Glede na določene kazalce, so višine najemnine stanovanj v Ljubljani v svetovnem vrhu.

Vendar ali je nakup stanovanja pri trenutnih cenah še smiselno? Ali so cene stanovanjskih nepremičnin v Sloveniji pregrete in pred zlomom? Kaj se s cenami stanovanj dogaja v ZDA in v Evropi? Bo Slovenija sledila?

Vse to in še več boste izvedeli na našem Webinarju v torek, 6.9.2022 ob 11.00, kjer bo izvršni direktor nepremičninske družbe Equinox d.d., Matej Rigelnik, skupaj z gosti soočil mnenja o tem.Vabljeni k ogledu. Pohitite, na voljo le še 50 prostih mest.

Ostale novice

Delnica EQNX leto dni po pričetku trgovanja na Ljubljanski borzi. Kaj vse se je zgodilo?

Na zadnji januarski dan 2023 je minilo natanko leto dni odkar je na Ljubljanski borzi pričela kotirati prva nepremičninska družba v Sloveniji in s tem omogočila vsem Slovencem investiranje v nepremičnine. Ker se borimo tako za male kot velike delničarje z miselnostjo in prepričanjem, da med nami ni enakih in bolj enakih, ampak, da smo […]

PREBERITE VEČ

Sprejeti sklepi 4. redne skupščine delničarjev – družba Equinox d.d. bo prvič izplačala dividendo

Včeraj je družba Equinox uspešno izvedla 4. redno skupščino delničarjev. Skupno število na skupščini zastopanih delnic z glasovalno pravico je bilo 1.668.323, katerih delež glasovalnih pravic je znašal 93,00% glede na vse delnice z glasovalno pravico. Z zadovoljstvom sporočamo, da so bili vsi predlagani sklepi, ki so bili posredovani v odločanje delničarjem z veliko večino […]

PREBERITE VEČ

Uvrstitev delnic Equinox Nepremičnine d.d. v indeks SBITOP

Delnice Equinox Nepremičnine d.d. so pričele s kotacijo na Ljubljanski borzi dne 31.1.2022. Koncem minulega leta smo prejeli nagrado za najboljšo delnico leta 2022 v standardni kotaciji. Dokaz, da delamo prave stvari na pravi način sledi dne 10.1.2023, ko se bo delnica Equinox Nepremičnine d.d. (oznaka delnice: EQNX) uvrstila v izbrani indeks najboljših slovenskih podjetij […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninske družbe EQUINOX

Vnesi e-naslov za prijavo

" />