Cene Ljubljanskih stanovanj so med višjimi v Evropi - Equinox

Cene Ljubljanskih stanovanj so med višjimi v EvropiNa našem naslednjem webinarju, ki bo v torek, 6.9.2022 ob 11.00, bomo predstavili trenutno zelo aktualno temo, za katero verjamemo, da zanima širok krog ljudi, in sicer stanovanjski trg v Sloveniji. Pohitite s prijavami, na voljo je le še 50 prostih mest.Pregovorno smo Slovenci zelo navezani na nepremičnine, imamo jih v krvi, želimo jih imeti. Nakup lastne nepremičnine je v veliki večini primerov življenjski projekt in zahteva življenjske prihranke. Kljub visokim cenam stanovanjskih nepremičnin, je pomanjkanje stanovanj še vedno veliko in praktično večino stanovanj, ki se zgradijo, se proda, preden so zgrajena. 

Poleg tega se obrestne mere na bankah višajo, ukinjajo se stanovanjski krediti s fiksno obrestno mero, kar nakazuje na to, da bodo obrestne mere v prihodnosti najverjetneje še naraščale. Kaj to pomeni za kreditno sposobnost potencialnih kupcev in kaj za investitorje v stanovanja? Se bo povpraševanje zmanjšalo? 

Cene rabljenih stanovanj so v Ljubljani poskočile tudi do 4.000 EUR/m2 in več, kar pomeni, da so cene stanovanj v Ljubljani, relativno med višjimi v Evropi. Kako je pa z najemninami stanovanj v Ljubljani in Sloveniji? Glede na določene kazalce, so višine najemnine stanovanj v Ljubljani v svetovnem vrhu.

Vendar ali je nakup stanovanja pri trenutnih cenah še smiselno? Ali so cene stanovanjskih nepremičnin v Sloveniji pregrete in pred zlomom? Kaj se s cenami stanovanj dogaja v ZDA in v Evropi? Bo Slovenija sledila?

Vse to in še več boste izvedeli na našem Webinarju v torek, 6.9.2022 ob 11.00, kjer bo izvršni direktor nepremičninske družbe Equinox d.d., Matej Rigelnik, skupaj z gosti soočil mnenja o tem.Vabljeni k ogledu. Pohitite, na voljo le še 50 prostih mest.

Ostale novice

Slovenski finančni sistem je stabilen, a obstajajo tveganja

V zadnji anketi na naših socialnih omrežjih ste največ glasov namenili temi “Inflacija in obrestne mere” ter “Nepremičninski trg”. Obe temi je Banka Slovenije predstavila v svojem, včeraj objavljenem poročilu o finančni stabilnosti v Sloveniji. Podrobneje bomo temi predstavili tudi na oktobrskem webinarju. Banka Slovenije je včeraj, 4.10.2022, izdala Makrobonitento poročilo o stabilnosti finančnega sistema […]

PREBERITE VEČ

Prepoznavnost blagovne znamke Equinox se povečuje

Družba Equinox je v letošnjem letu naredila pomembne premike pri svojem poslovanju, med drugim uvrstitev delnic na borzi in uspešna oddaja vseh hotelov v dolgoročni najem tujim strateškim partnerjem. S tem se tudi sama prepoznavnost blagovne znamke Equinox povečuje in utrjuje na slovenskem trgu. Equinox je v letošnjem letu postal eden izmed najpomembnejših igralcev na […]

PREBERITE VEČ

Predstavitev družbe Equinox na konferenci poslovnih finančnikov Slovenije

V četrtek in petek, 15. in 16. Septembra, je v Portorožu potekala tradicionalna konferenca Združenja poslovnih finančnikov Slovenije. Udeležila sta se jo tudi naša Peter Krivc in Primož Jagarinec. Poleg ostalih tem, ki letos opredeljujejo dinamično gospodarsko okolje (energetska kriza, trajnostni razvoj), smo na konferenci predstavili tudi družbo Equinox, kot prvo nepremičninsko družbo, ki kotira […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninske družbe EQUINOX

Vnesi e-naslov za prijavo

" />