Cene Ljubljanskih stanovanj so med višjimi v Evropi - Equinox

Cene Ljubljanskih stanovanj so med višjimi v Evropi



Na našem naslednjem webinarju, ki bo v torek, 6.9.2022 ob 11.00, bomo predstavili trenutno zelo aktualno temo, za katero verjamemo, da zanima širok krog ljudi, in sicer stanovanjski trg v Sloveniji. Pohitite s prijavami, na voljo je le še 50 prostih mest.



Pregovorno smo Slovenci zelo navezani na nepremičnine, imamo jih v krvi, želimo jih imeti. Nakup lastne nepremičnine je v veliki večini primerov življenjski projekt in zahteva življenjske prihranke. Kljub visokim cenam stanovanjskih nepremičnin, je pomanjkanje stanovanj še vedno veliko in praktično večino stanovanj, ki se zgradijo, se proda, preden so zgrajena. 

Poleg tega se obrestne mere na bankah višajo, ukinjajo se stanovanjski krediti s fiksno obrestno mero, kar nakazuje na to, da bodo obrestne mere v prihodnosti najverjetneje še naraščale. Kaj to pomeni za kreditno sposobnost potencialnih kupcev in kaj za investitorje v stanovanja? Se bo povpraševanje zmanjšalo? 

Cene rabljenih stanovanj so v Ljubljani poskočile tudi do 4.000 EUR/m2 in več, kar pomeni, da so cene stanovanj v Ljubljani, relativno med višjimi v Evropi. Kako je pa z najemninami stanovanj v Ljubljani in Sloveniji? Glede na določene kazalce, so višine najemnine stanovanj v Ljubljani v svetovnem vrhu.

Vendar ali je nakup stanovanja pri trenutnih cenah še smiselno? Ali so cene stanovanjskih nepremičnin v Sloveniji pregrete in pred zlomom? Kaj se s cenami stanovanj dogaja v ZDA in v Evropi? Bo Slovenija sledila?

Vse to in še več boste izvedeli na našem Webinarju v torek, 6.9.2022 ob 11.00, kjer bo izvršni direktor nepremičninske družbe Equinox d.d., Matej Rigelnik, skupaj z gosti soočil mnenja o tem.



Vabljeni k ogledu. Pohitite, na voljo le še 50 prostih mest.

Ostale novice

Oglejte si posnetek predstavitev kvartalnih rezultatov poslovanja družbe Equinox Nepremičnine d.d. za obdobje Q1 2024

Vse, ki se nam v prenosu v živo niste uspeli pridružiti, vabimo k ogledu posnetka predstavitve Q1 2024 poslovnih rezultatov družbe Equinox Nepremičnine d.d.. Izvršni direktor Matej Rigelnik in predsednik upravnega odbora Peter Krivc sta predstavila ključne poslovne dogodke ter rezultate poslovanja družbe za obdobje januar – marec 2024. Več o prihodnjih najemninah, pričakovanih dividendah, dejavnikih rasti v bodoče, itd. […]

PREBERITE VEČ

Posnetek predstavitve revidiranih rezultatov poslovanja družbe Equinox Nepremičnine d.d. za leto 2023

Vse, ki se nam v prenosu v živo niste uspeli pridružiti, vabimo k ogledu predstavitve revidiranih poslovnih rezultatov družbe Equinox Nepremičnine d.d. za leto 2023. Izvršni direktor Matej Rigelnik in predsednik upravnega odbora Peter Krivc sta predstavila ključne poslovne dogodke, rezultate poslovanja ter dosežke družbe v preteklem letu. Vabljeni k ogledu. […]

PREBERITE VEČ

Oglejte si posnetek predstavitev kvartalnih rezultatov poslovanja družbe Equinox Nepremičnine d.d. za obdobje Q3 2023

Vse, ki se nam v prenosu v živo niste uspeli pridružiti, vabimo k ogledu predstavitve Q3 2023 poslovnih rezultatov družbe Equinox Nepremičnine d.d.. Predsednik upravnega odbora Peter Krivc in Primož Jagarinec, partner v Equinox Partners d.o.o., sta predstavila letošnje devetmesečne rezultate poslovanja družbe, ključne poslovne dogodke ter dosežke družbe v omenjenem obdobju. Družba je objavila […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninske družbe EQUINOX

Vnesi e-naslov za prijavo

" />