Za nami je prvi EQUINOX webinar. O čem smo govorili? - Equinox

Za nami je prvi EQUINOX webinar. O čem smo govorili?

 

Kako deluje nepremičninski sklad, kakšni so donosi in zakaj je nastopil čas za Slovence, da pričnemo vlagati v nepremičninski sklad? Na ta in še mnoga druga vprašanja sta na prvem EQUINOX webinarju odgovarjala Matej Rigelnik, izvršni direktor družbe EQUINOX nepremičnine d.d. in Primož Jagarinec, partner EQUINOX NEPREMIČNINE d.d., prvega v Sloveniji kotirajočega nepremičninskega sklada.

 

 

 

 

EQUINOX VSEM VLAGATELJEM OMOGOČA EKONOMSKO LASTNIŠTVO NAJKAKOVOSTNEJŠIH NEPREMIČNIN

Največja pomanjkljivost investiranja v posamezne nepremičnine je navadno visok vložek, nižja likvidnost naložbe ter najverjetneje višji stroški njihovega vzdrževanja. EQUINOX te omejitve odpravlja. 

“Končno vrednost nepremičnin iz EQUINOX portfelja določa trg. Mi omogočamo vsakemu vlagatelju, da že za ceno 1300-1400 evrov pridobi možnost vstopa v lastniško strukturo sklada, končno donosnost vrednosti delnice pa določa trg. Mi trdno verjamemo v večjo donosnost, kot je višina začetne naložbe,” pojasnjuje Primož Jagarinec, partner EQUINOX NEPREMIČNINE d.d., prvega v Sloveniji kotirajočega nepremičninskega sklada.

 

 

EQUINOX ZASLEDUJE DOLGOROČNO NADPOVPREČNE DONOSE

EQUINOX je zavezan k izplačevanju 90% tekočega dobička v obliki dividend (pričakovana letna dividendna donosnost 4 – 5% bruto letno). Izplačila dividend bodo predvidoma večkrat letno (vsakih šest ali treh mesecev).

“Ljubljanska borza se je v zadnjih letih dokazala kot ena najdonosnejših v svetu. Našim vlagateljem tako želimo omogočiti, da uživajo v donosih svojih naložb – zato jim bomo zagotavljali izplačilo vsakih 6 ali 3 mesecev. Tako bodo tudi naši vlagatelji dobili občutek aktivne soudeležbe pri donosnosti najemnin poslovnih prostorov in se res počutili kot ekonomski lastniki cenjenih nepremičnin,” pojasnjuje Matej Rigelnik, izvršni direktor družbe EQUINOX nepremičnine d.d.

 

 

 

 

EQUINOX ZAGOTAVLJA STABILNEJŠI NALOŽBENI PORTFELJ VLAGATELJEV

Zgodovina uči, da so naložbe v nepremičninske sklade na razvitih kapitalskih trgih prinašale pozitivne in stabilnejše donosnosti od delniških indeksov. EQUINOX nepremičninski sklad omogoča dodatno razpršitev naložb pri vlaganju v nepremičnine, s čimer vlagatelji odpravijo tveganje nakupa posamezne nepremičnine (tveganje posameznega najemnika / višji stroški upravljanja posamezne nepremičnine …).

“Stremimo k največji transparentnosti poslovanja EQUINOX nepremičninskega sklada. Zato smo se zavezali, da vse podatke o poslovanju sklada, vključno z višinami najemnin poslovnih prostorov, redno objavljamo prek Ljubljanske borze in zagotavljamo polletno ali kvartalno poročilo,” zavezanost sklada odpravljanju tveganj pojasnjuje Matej Rigelnik.

Oglejte si EQUINOX webinar!

 

 

Ostale novice

Zakaj Slovenci investiramo zgolj v fizične nepremičnine?

Ljubezen med Slovenci in nepremičninami je že dolgo znana. Je tudi trdna in zvesta. Vendar v tem ljubezenskem dvojcu večinoma nekaj manjka. […]

PREBERITE VEČ

Za nami je prvi EQUINOX webinar. O čem smo govorili?

Kako deluje nepremičninski sklad, kakšni so donosi in zakaj je nastopil čas za Slovence, da pričnemo vlagati v nepremičninski sklad? […]

PREBERITE VEČ

Katere naložbe se bodo najbolje obrestovale v drugi polovici leta?

Kako se bodo trgi gibali v prihodnjih mesecih? Bodite v toku z najnovejšimi finančnimi trendi! […]

PREBERITE VEČ

EQUINOX

Bodite obveščeni o vseh novostih nepremičninskega sklada Equinox

Vnesi e-naslov za prijavo

" />